Als je weet dat de grove motoriek zich eerder ontwikkelt dan de fijne motoriek is het eigenlijk logisch om taal aan te bieden in gesproken taal én gebaren. Dat is ook het uitgangspunt van Zie Zo Babygebaar.

Als docent baby- en kindgebaren gebruik ik de methode ‘Leer Mij Begrijpen’. Deze methode is ontwikkeld door Miša Halčáková (Zeg het met je handjes)

Via deze methode leer je op een praktische manier baby- en kindgebaren aan de hand van activerende werkvormen. Ook theorie over taalontwikkeling komt aan bod, waardoor je beter kunt inspelen op de fase waarin je kind zich bevindt.

De methode geeft een kijkje in de gedachten van baby en kind. Allereerst door het begrijpen van de non-verbale signalen, oftewel lichaamstaal. Het aflezen van lichaamstaal, zonder daar als ‘luisteraar’ vanuit je eigen interpretatie betekenis aan te geven.

Omdat de gesproken taal voor baby’s en jonge kinderen nog niet toegankelijk is worden er eenvoudige gebaren (afkomstig uit de Nederlandse Gebarentaal) aangereikt. De gebaren (een motorische vaardigheid) kan een baby al vanaf 6 maanden maken. Het praten (fijne motoriek) ontwikkelt zich veel later. Mede door het gebruik van gebaren wordt de spraak gestimuleerd.

De methode is geschikt voor zowel ouders als professionals, individueel of in groepen. Dus de keuze is groot en iedereen kan het leren.

Ben je nu enthousiast geworden en wil je graag gelijk een cursus volgen? Kijk in de agenda voor de eerst volgende cursus of stuur me een mailtje als je nog vragen hebt.